teknolojiuzmani
FD Üye
Pratik Hemencecik Yapabileceğiniz Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 orta boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy dolmalık biber
- İsterseniz tavuk eti ya da sucuk ya da yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Reyhan dereotu maydanoz
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çimdik kimyon ve defne yaprağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Pratik Hemencecik Yapabileceğiniz Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerimizi kabuğunu soyup iyice yıkayıp ince ince kesiyoruz sonra soğanlarımızı da ince ince doğruyoruz ve dolmalık biberlerimizi kesip bir kapta koyuyoruz.
- Sonra reyhanımızı ve maydanozumuzu ve dereotumuzu istediğiniz kadar olabiliyor ama çok koymayın onları da küçük küçük doğruyoruz isterseniz tavuk eti sucuk koyarım derseniz onları da küçük küçük kesiyoruz domateslerimizde küçük küçük kesiyoruz.
- Kızartma tavasına bir çay bardağı sıvı yağımızı koyuyoruz ya kızdıktan sonra üzerine soğanımızı ve dolmalık biberimizi koyuyoruz tavuk eti koyarım derseniz şu anda koyabilirsiniz.
- Onlar biraz kavrulduktan sonra üzerine patatesimizi domatesimizi ve doğradığımız reyhanımızı maydanozumuzu ve dere otumuzıukoyacağız onları biraz kavurduktan sonra üzerine domates salçasını ekleyiniz.
- Bunların hepsini karıştırıp biraz kavurup bir çimdik tuzu karabiberi kırmızı biberi kimyonu ve defne yaprağını avucumuzda ovarak ekleyin ve yarım çay bardağı su ekleyin ve patatesler pişene kadar kavurun.
- Piştikten sonra isterseniz yumurtayı ve sucuğu ekleyip karıştırmadan pişene kadar kavurun.