iltasyazilim
FD Üye
Pratik Hurma Tatlısı (Fırınsız) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*100 gr tereyağı
*1 su bardağı ılık su
*3 yemek kaşığı sıvı yağı
*2 yemek kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
Kızartmak için;
*Sıvı yağı
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon şerbet 15 dakika kaynat ve soğumaya bırakalım
Pratik Hurma Tatlısı (Fırınsız) Tarifi Yapılışı
Merhaba Fırın kullanmadan pratik mi pratik enfes bir tarifim var sizlere Bir kap içine tereyağı sıvı yağı şeker ve irmik alıp yoğuralım Ardından un, kabartma tozu ve ılık suyu da ekliyelim Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur olacak Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirip hamurdan cevizden biraz küçük parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp elinizle bastırarak açın Bir bıçak ile sekil verin ve kıvırın tavaya sıvı yağı koyup yağı ısınınca hamurları kızartmaya başlayalımOrta ateşte kızartalım Hamur olmasın içi kızarınca soğuk şerbete atalım 1 dakika sonra şerbeten çıkartıp servis tabağına alalım
*3 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*100 gr tereyağı
*1 su bardağı ılık su
*3 yemek kaşığı sıvı yağı
*2 yemek kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
Kızartmak için;
*Sıvı yağı
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon şerbet 15 dakika kaynat ve soğumaya bırakalım
Pratik Hurma Tatlısı (Fırınsız) Tarifi Yapılışı
Merhaba Fırın kullanmadan pratik mi pratik enfes bir tarifim var sizlere Bir kap içine tereyağı sıvı yağı şeker ve irmik alıp yoğuralım Ardından un, kabartma tozu ve ılık suyu da ekliyelim Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur olacak Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirip hamurdan cevizden biraz küçük parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp elinizle bastırarak açın Bir bıçak ile sekil verin ve kıvırın tavaya sıvı yağı koyup yağı ısınınca hamurları kızartmaya başlayalımOrta ateşte kızartalım Hamur olmasın içi kızarınca soğuk şerbete atalım 1 dakika sonra şerbeten çıkartıp servis tabağına alalım