Pratik İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dış hamuru için
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı ortalama un
- 1 adet yumurta
- Pul biber, tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 500 gram kilo orta yağlı kıyma
- 3 büyük kuru soğan
- 1.su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı salça
- Kuru reyhan
- Tuz karabiber pul biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Pratik İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı bir tencereye alıp pişiriyoruz.
- Pişince tereyağını ve sıvı yağı döküp biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış kuru soğanları içine koyuyoruz.
- Onlarda pişince baharatları salçayı koyup bir orta derecede pişiriyoruz.
- En son cevizi koyup ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca buzdolabına kaldırıp donmasını bekliyoruz.
- Donunca ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlar yada silindir şeklinde şekiller verip bir tepsinin üzerine poşet serip hazırladığımız topları birbirine yapışmayacak şekilde dizip dondurucuya kaldırıyoruz.
- Hamuru için önce bulguru ıslatıp diğer tüm malzemeleri koyup iyice özlesene kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurma makinamız var ise yada büyük robot yoğurduktan sonra tekrar bir robottan geçirmek daha akıcı bir hamur olmasını sağlar dağılma çatlama olmaz.
- Hamur hazırlanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp donmuş içten alıp içine gömüyoruz ve tamamı kapandı ise fazla hamuru çıkarıp alıyoruz ince olması için.
- Hepsini bu şekilde yapıp ister kızartıp isterseniz salçalı suda haşlayabilirsiniz. Sıcakken servis edilir deneyecek olanlara afiyet olsun .