Pratik İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı irmik
- 50 gr sana yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- İsteğe bağlı ceviz
Pratik İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt su ve şekeri ekleyip pişirmeye koyalım.
- Öteki tarafta sana yağ ve sıvı yak koyup eridikten sonra irmik ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Şerbetin afif kaynadıktan sonra altını kapata biliriz çok kaynatmayalım.
- İrmikler renk aldıktan sonra şerbeti ekleyelim. Bu ortada ocağımız daima kısık ateşte olucak. Pilav üzere yavaş yavaş demlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.