Pratik İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- Kaşığı tereyağı yahut margarin
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 bardak un
- 1 bardak irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Pratik İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt su ve şekeri ocakta şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Tereyağı ve sıvıyağı tenceremize alıyoruz.
- Yağ eridiğinde üzerine irmik ve un ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Rengi yeterlice dönene kadar kavuruyoruz.
- Rengi istediğimiz kıvama gelince üzerine şerbetimizi yavaş bir halde ekliyoruz dikkat edin sıçradığı için üzerinize gelmesin. Bunun için azar azar eklemelisiniz.
- Sürekli karıştırın ve helvamız kıvamını alacaktır artık ocağı kapatıp servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.