Pratik İskender Tanımı İçin Gereçler
- Pide
- 1 paket et döner
- Göz kararı salça ve tereyağı
- Yağ
- Su ( göz kararı)
Pratik İskender Tanımı Yapılışı
- Evvel pidelerimizi küp küp kesip fırında hafif kızartıyoruz.
- Marketten aldığımız et dönerimizi bir tavada yağla birlikte biraz çeviriyoruz.
- Hem ısınması için daima biraz daha pişmesi için sonra.
- Sıvı yağ ile salçamızı biraz çevirip 1 bardak kadar suyla sulandırıp su biraz fokurdayana kadar tutuyoruz. ( ne çok cıvık nede çok katı bir sos olacak hafif kıvamlı bir yapıda olacak).
- Sonra tabağın en altına ekmeklerimizi üzerine dönerlerimizi koyup salçalı sosumuzu döküyoruz.
- En üstüne de tereyağımızı döküp servis ediyoruz.