Pratik Ispanaklı Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük kuru soğan
- 400 gram kültür mantarı
- Yarım kilo ıspanak
- 2 orta boy patates
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım fincan sıvı yağ+ 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- İnce dilim kaşar
Pratik Ispanaklı Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri ince yuvarlak dilimler yaparak alt üst fırçayla yağlanarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiyle fırına atıyoruz. Kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer yandan sebzelerimizi yıkayıp pişmeye hazır hale getiriyoruz.
- Orta boy tava ile ön hazırlığımızı yapalım; piyazlık doğradığımız soğanı, sıvı yağ ve tuz ile birlikte karamelize olana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine ince ince dilimlediğimiz mantarları bırakıyoruz, onlarda suyunu salıp çekene kadar pişsin. Lütfen arada karıştırmayı unutmayalım.
- Suyunu çeken mantarın, üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanakları da tavada tüm malzemelerle buluşturup pişene kadar arada karıştırıyoruz.
- 2 yemek kaşığı unu da koyup karıştırıyor ve sonra sütü ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- Ocaktan aldığımız harcımızın içine tereyağı ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Fırındaki patatesleri ikiye ayırıp tepsinin altına önce patates, sonra harcın yarısını koyup kaşığın tersiyle düzlüyoruz. Kalan patatesi, sonra yine kalan harcı koyup tekrar kaşıkla düzleyip kaşar peyniri dilimleriyle tepsinin üzerini kapatalım.
- 200 derece alt üst ayarlı fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.