Pratik Kabak Tarator Tanımı İçin Gereçler
- 2-3 adet orta uzunluk kabak
- (isterseniz havuçta koyabilirsiniz hem renk hemde tat verir)
- Sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- Pulbiber
- Ceviz
Pratik Kabak Tarator Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı yıkayıp temizledikten sonra rendeliyoruz.
- Suyunu sıkıp tavamıza bir ölçü sıvı yağ ekledikten sonra sotelemek için alıyoruz.
- Sotelenen kabaklarımızı soğuması için kenara alıyoruz.
- Öteki tarafta soğurt sarımsak ve tuzu çırpıyoruz.
- Cevizlerimizide bıçakla iri iri doğruyoruz dereotunuda ekleyip kabaklarla buluşturuyoruz.
- Üzerine toz biber yahut pulbiber yakıp gezdiriyoruz. Ve servise hazır ????afiyet olsun.