Pratik Kahvaltılık Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 3su bardağı un (2 den sonra denetimi ekleyin)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz ve toz şeker
- 1 paket kuru maya (10gr)
- 1 adet yumurta
- 100 gram kaşar peynir rendesi
- 50 gram beyaz peynir
- 3 kısım taze soğan
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Yumurta sarısı
- Kaşar peyniri rendesi
Pratik Kahvaltılık Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt şeker maya bir kaba alıp, yeterlice çırpalım. Akabinde tuzu, yumurta ekleyip çırpalım. Akabinde unu ekleyelim biraz cıvık bir hamur elde edelim. Üzerine 2 yemek kaşığı yağ ekleyip kaşıklada hamuru toparlayalım üstününü örtüp, 1 saat dinlendirelim.
- Soğanı ince ince doğrayalım, akabinde kaşar peynirin bir kısmını üstü için ayıralım, akabinde dinlenen hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım.
- Hamura un serperek dik dörtgen bir hamur merdane ile açıp, iç harcı içine yerleştirip hamuru kapatıp, aksi çevirip, birazda açıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, kaşar peyniri serpelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun istediğiniz üzere dilimleyelim afiyet olsun ????