Pratik Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kırmızı biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz ( maydanozu çok seviyorsanız arttırabilirsiniz)
- 3 baş sarımsak ( sarımsak isteğe bağlı arttırılabilir)
- 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Pratik Kapya Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sirke ve sıvı yağ bir tencereye alınır. Ocağa koyup, orta ateşte, kaynamaya bırakılır.
- Kayınca kırmızı biberleri koyup, 1-2 kez çevirip, tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın. 15-20 dk arada karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Bir yandan da ,sarımsaklar temizlenir ve küçük küçük doğranır.
- Maydanozlar yıkanıp, temizlenip, doğranır.
- Biberler hafif yumuşayınca, maydanoz, sarımsak, tuz katılarak 1-2 dk daha karıştırılır.
- Ocağın altı kapatılarak, sıcağı ile önce biberler kavanozlara konulur.
- Ardından da tencere kalan sos, kavanozlara bölüştürülür.
- Kavanozlar kapatılıp hemen ters çevrilir. Bir bez ile sarılır.
- Kavanozlara soğuyana kadar bu şekilde bekletilir.
- Soğuyan kavanozları karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Bir hafta içinde turşunuz olacaktır, tüketmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca kapağı açılmış olan kavanozların buzdolabında saklanması tavsiye edilir. Afiyet olsun .