Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Kapya Biber Turşusu

Pratik Kapya Biber Turşusu
0
28

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
pratik-kapya-biber-tursusu.jpg

Pratik Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kırmızı biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz ( maydanozu çok seviyorsanız arttırabilirsiniz)
  • 3 baş sarımsak ( sarımsak isteğe bağlı arttırılabilir)
  • 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu

Pratik Kapya Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sirke ve sıvı yağ bir tencereye alınır. Ocağa koyup, orta ateşte, kaynamaya bırakılır.
  2. Kayınca kırmızı biberleri koyup, 1-2 kez çevirip, tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın. 15-20 dk arada karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  3. Bir yandan da ,sarımsaklar temizlenir ve küçük küçük doğranır.
  4. Maydanozlar yıkanıp, temizlenip, doğranır.
  5. Biberler hafif yumuşayınca, maydanoz, sarımsak, tuz katılarak 1-2 dk daha karıştırılır.
  6. Ocağın altı kapatılarak, sıcağı ile önce biberler kavanozlara konulur.
  7. Ardından da tencere kalan sos, kavanozlara bölüştürülür.
  8. Kavanozlar kapatılıp hemen ters çevrilir. Bir bez ile sarılır.
  9. Kavanozlara soğuyana kadar bu şekilde bekletilir.
  10. Soğuyan kavanozları karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Bir hafta içinde turşunuz olacaktır, tüketmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca kapağı açılmış olan kavanozların buzdolabında saklanması tavsiye edilir. Afiyet olsun :).
Pratik Kapya Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt