Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Kayseri Yağlaması

Pratik Kayseri Yağlaması
0
95

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
pratik-kayseri-yaglamasi.jpg

Pratik Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler

  • 8 adet tortilla lavaş
İç harcı için:
  • 500-600 gram kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 4- 5 sivri biber
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıcak su
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt

Pratik Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı

  1. Kıymayı yağsız tavaya alın ve suyunu çekene kadar ezerek kavurun.
  2. Suyunu çekince yağını ekleyin. İnce kıyılmış soğanı ve minik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Salçaları ek edip 3-4 dakika daha kavurun.
  4. Kabukları soyulup küp halinde doğranmış domatesleri de ekleyin.
  5. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve 15 dakika yeterlice özleşip yoğunlaşmasını bekleyin.
  6. Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatın.
  7. Lavaşları tek tek farklı bir tavada biraz ısıtın daha kıtır olması için, fakat ısıtmasanız da olur tercih sizin.
  8. Servis tabağına bir adet lavaşı alın.
  9. Üzerine kıymalı sostan 3-4 kaşık koyup yayın.
  10. 1 lavaş- 1 kıymalı sos olacak halde üst üste tüm malzemeyi dizin.
  11. Bütün malzemeyi kat kat dizdikten sonra üçgen halinde 4 dilime bölün.
  12. Böldüğünüz dilimleri sarımsaklı yoğurda batırarak afiyetle yiyin????.
 
858,478Konular
981,302Mesajlar
29,566Kullanıcılar
sfdbeleopSon üye
Üst Alt