Pratik Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler
- 8 adet tortilla lavaş
- 500-600 gram kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 4- 5 sivri biber
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıcak su
- Sarımsaklı yoğurt
Pratik Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı
- Kıymayı yağsız tavaya alın ve suyunu çekene kadar ezerek kavurun.
- Suyunu çekince yağını ekleyin. İnce kıyılmış soğanı ve minik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçaları ek edip 3-4 dakika daha kavurun.
- Kabukları soyulup küp halinde doğranmış domatesleri de ekleyin.
- 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve 15 dakika yeterlice özleşip yoğunlaşmasını bekleyin.
- Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatın.
- Lavaşları tek tek farklı bir tavada biraz ısıtın daha kıtır olması için, fakat ısıtmasanız da olur tercih sizin.
- Servis tabağına bir adet lavaşı alın.
- Üzerine kıymalı sostan 3-4 kaşık koyup yayın.
- 1 lavaş- 1 kıymalı sos olacak halde üst üste tüm malzemeyi dizin.
- Bütün malzemeyi kat kat dizdikten sonra üçgen halinde 4 dilime bölün.
- Böldüğünüz dilimleri sarımsaklı yoğurda batırarak afiyetle yiyin????.