Pratik Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır lavaş
- 500 gr kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 4 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Pratik Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kıymayı tavada kavurmaya bırakıp soğanı küp küp doğrayıp ekleyin ve ikisini güzelce kavurun.
- Domatesleri ben robottan geçirdin siz isterseniz küp küp doğrayabilirsiniz.
- Salça sos ekleyim güzelce pişirelim.
- En son baharatları ekleyip sıcak suyu ekleyin ve 5- 10 dakika daha pişirelim ocağı kapatıp.
- Lavaşlarınıza uygun tepsi yada tabak içine 1 adet lavaşı koyalım ve kıymalı harçtan üzerini koyup yayalım ve birebir uygulamayı gereçler bitinceye kadar uygulayalım.
- Ben 7- 8 lavaş ile yaptım isteğe bağlı 10 -12 kat yapabilirsiniz. Servis esnasında yoğurt ile servis yapılabilir.Afiyet olsun, şiddetle tavsiye ederim.
Fikir ve görüşleriniz için yoruma ????.
Pratik Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı