Pratik Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur(büyük bardak)
- 1 su bardağı kaynar su
- 2 adet küçük soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Maydanoz
- Dereotu
- 4 adet yeşil soğan
- Marul
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 limonun suyu
- Nar ekşisi
Pratik Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurumuzun üzerine 1 bardak kaynar suyu dökelim ve ağzını kapatıp şişmesini sağlayalım.
- Soğanı incecik kıyıp sıvı yağsa kavuralım.
- Salçaları ekleyip biraz daha kavurup altını kapatalım.
- Baharatlarını ekleyip soğumaya bırakalım.
- Sebzeleri güzelce yıkayıp incecik doğrayalım.
- Yeşil soğanı da incecik doğrayalım.
- Salçalı harcımızı bulgura ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.
- 1 limonun suyunu, tuzunu ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun????.