Pratik Kıyır Kıyır Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin yahut tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı kırılmış fındık
- Yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tozşeker
Pratik Kıyır Kıyır Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin güzelce ezilir.
- Üzerine un hariç tüm gereçler eklenir yoğrulur.
- Un denetimli bir formda eklenir yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
- Evvel yumurta akına akabinde şekerle karıştırılmış fındık tozuna batırılır, fırın tepsisine dizilir.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişirirken dikkat edilmesi gereken bir kurabiye süratli pişiyor.Afiyet olsun.
Pratik Kıyır Kıyır Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.