Pratik Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır günlük yufka
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber ,kimyon ,kırmızı biber
- 1 adet yumurta sarısı üzeri için ayrılır
- 2 su bardağı süt
- 1 şişe soda 50gr eritilmiş tereyağı (tercihe bağlı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
Pratik Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymayı kavuruyoruz.
- Üzerine biraz sıvı yağ ilave edip küçük küçük doğranmış soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırıp maydanozu ekleyip karıştırın ve soğuması için bekletin.
- Daha sonra her bir yufkaya hazırlanan sos sürülür.
- İç malzemesi uzunlamasına koyulup rulo yapıp sarılır ve tepsiye dizilir.
- Herbirine aynı işlem yapılır kalan sos son olarak üzerine dökülür.
- Ayrılan yumurta sarısı üzerine sürülür ve bıçak yardımıyla istenilen büyüklükte kesilir.
- 180° fırında pişirilir afiyet olsun.