
Pratik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Şekerli vanilin
- 2,5 su bardağı un
- Şeker
Pratik Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- Daha sonra öbür materyalleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. (unu denetimli bir biçimde ekleyin. )
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve şekere buluyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- Daha sonra kaşık yardımıyla üzerine hal veriyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 170 ° fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.