Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Kurabiye

Pratik Kurabiye

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pratik-kurabiye.jpg

Pratik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri (kendi damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı nişasta ( buğday – mısır farketmez)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı iri kırılmış fındık
  • 1 portakal kabuğu rendesi ( içine ne koymak isterseniz ceviz, badem, meyve kuruları, hurma,ceviz, tarçın . vb)

Pratik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için un ve damla çikolata, fındık, portakal kabuğu hariç verilen bütün materyalleri karıştırıyoruz.
  2. Unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Daha sonra hamuru ikiye bölüp bi kesimine damla çikolataları ekleyip yavaşça bastırmadan tekrar karıştırıyoruz.
  4. Öbür modüle portakal kabuğu ve fındıkları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Hamurdan varsa dondurma kaşığı ile yoksa elinizde kesimler alıp şekillendirerek yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak halde pişiriyoruz.
Afiyet olsun????????.

Pratik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt