Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Kuru Biber Dolması

Pratik Kuru Biber Dolması
0
71

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket kuru dolmalık biber
  • 300 gram kıyma
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sosu için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Orta uzunluk tencerede su kaynattım. Kuru dolmalık biberleri içine attım.
  2. Yumuşayana kadar haşladım süzdüm.
  3. Soğanı ve sarımsakları makineden geçtim.
  4. Karıştırma kabına aldım.
  5. Yıkadığım pirinç,kıyma ve bütün gereçleri karıştırdım.
  6. Haşladığım biberlerin içini doldurdum.
  7. Ağızlarını birleştirdim.
  8. Tencereye yerleştirdim.
  9. Üzerine salça ,su ve yağ ile sos yaptım gezdirdim.
  10. Üzerine daha küçük tencere kapağı ile kapattım orta ateşte pişirdim.
  11. Servis ettim yapacaklara afiyet olsun ????.
Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kuru Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler 40-45 tane kurutulmuş küçük dolmalık biber2 su bardağı pilavlık pirinç2 orta uzunluk soğan4 diş sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığından az biber salçasıAy çiçek yağıZeytinyağıTuzYarım demet maydanozYarım demet dereotu2 çay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler 12 adet orta uzunluk dolmalık biber2 su bardağı kırık pirinçYarım çay bardağı kuş üzümüYarım çay bardağı zeytinyağı5-6 kısım maydanoz1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı kırmızı biber2 adet domates (biberleri kapatmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Kuru Biber Dolmasıkuru Patlacan Dolması Tanımı İçin Gereçler 8 adet kuru dolmalık patlacan8 adet kuru dolmalık biberAdet sayısınca 2 şer yemek kaşığı pirinçYarım çay bardağı bulgur3 adet soğan2 diş sarımsakYarım su bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Zeytin Yağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı pirinç1 fincan bulgur1 çay bardağı sıvı yağ1 Adet orta uzunluk kuru soğan1 tutam maydanoz1 tutam dereotu1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı reyhan1 tatlı kaşığı tuz6 adet kuru patlıcan6 adet kuru biber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller 2 adet orta uzunluk kuru soğan1 su bardağı kırıkı pirinç1 tatlı kaşığı tarçın ( isteğe göre)1 tatlı kaşığı karabiberYarım demet maydanoz1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı kuş üzümü1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık1 adet büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt