nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Basit makaron yapımı
Makaronun kolayı olur mu bilemiyorum çünkü hassas ölçülerle hassas bir şekilde hazırlamazsanız yapacağınız makaronlar ya çamur gibi olur ya da tahta parçası gibi kurur
Malzemeler
75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram tatsız kakao
1 nehir kaşığı tuz
Ganaj Kreması İçin:
100 gr sütlü çikolata
100 gram krema
Hazırlanışı
ilk olarak krema yapımı ile işe başlayın Akışkan olan kremayı sos tenceresine koyun Kaynama dercesine gelince içine çikolataları ek edin Çikolatalar eriyip pürüzsüz ülkü gelene değin kısık ateşte karıştırın Kremayı dolaba koyun, çokokrem halini alacaktır
Makaronu gerçekleştirmek için yumurtaların aklarını bir kabın içine alın ve bir fiske dek tuzlu ekleyin Mikserin düşük ayarında, çırpmaya başlayın Köpüklenme meydana gelince şekeri eksik az 5 seferde ilave edin Mikserin devrini yükseltip, beyaz köpük olana dek çırpın Eğer renkli şekilde yapmak isterseniz bu süre dahilinde yiyecek boyası ekleyebilirsiniz Malzemenin yarısını ayırıp, yarısına da badana katabilirsiniz Robottan bademleri, kakaoyu ve pudra şekerini geçirin Yarısını merenge ek edin, diğer yarısını da aynı şekilde diğer merenge ekleyin
Alt kısımdan başlayarak, üst kısma dürüst yavaş hareketlerle karıştırın Sıkma torbasının içine makaronu doldurun Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve 3 cm aralık olacak şekilde dizin Oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletip kurutun
Fırını evvelden 160 derece ısıtın ve 1015 dakika kadar pişirin *
Makaronun kolayı olur mu bilemiyorum çünkü hassas ölçülerle hassas bir şekilde hazırlamazsanız yapacağınız makaronlar ya çamur gibi olur ya da tahta parçası gibi kurur
Malzemeler
75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram tatsız kakao
1 nehir kaşığı tuz
Ganaj Kreması İçin:
100 gr sütlü çikolata
100 gram krema
Hazırlanışı
ilk olarak krema yapımı ile işe başlayın Akışkan olan kremayı sos tenceresine koyun Kaynama dercesine gelince içine çikolataları ek edin Çikolatalar eriyip pürüzsüz ülkü gelene değin kısık ateşte karıştırın Kremayı dolaba koyun, çokokrem halini alacaktır
Makaronu gerçekleştirmek için yumurtaların aklarını bir kabın içine alın ve bir fiske dek tuzlu ekleyin Mikserin düşük ayarında, çırpmaya başlayın Köpüklenme meydana gelince şekeri eksik az 5 seferde ilave edin Mikserin devrini yükseltip, beyaz köpük olana dek çırpın Eğer renkli şekilde yapmak isterseniz bu süre dahilinde yiyecek boyası ekleyebilirsiniz Malzemenin yarısını ayırıp, yarısına da badana katabilirsiniz Robottan bademleri, kakaoyu ve pudra şekerini geçirin Yarısını merenge ek edin, diğer yarısını da aynı şekilde diğer merenge ekleyin
Alt kısımdan başlayarak, üst kısma dürüst yavaş hareketlerle karıştırın Sıkma torbasının içine makaronu doldurun Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve 3 cm aralık olacak şekilde dizin Oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletip kurutun
Fırını evvelden 160 derece ısıtın ve 1015 dakika kadar pişirin *