elektronikci
FD Üye

Pratik Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağından biraz eksik toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolatalı sos
- 2,5 su bardağı süt
- 5-6 tane muz
- İri çekilmiş fındık
Pratik Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım köpük kıvamına gelene kadar çırpalım, sıvı yağ ve sütü ekleyelim karıştıralım, unu ilave edelim.
- Üzerine kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştıralım yağlanmış borcama alalım önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Muhallebisi için tencereye sütü alalım, üzerine un, nişasta ve toz şekeri ilave edip karıştıralım ocağa alalım koyulaşana kadar pişirelim ocağı kapatıp tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım (Kabuk tutmaması için arada karıştıralım)
- Çikolatalı sosu küçük bir tencereye alalım üzerine sütü ilave edip paketteki tarife göre pişirelim ve soğumaya bırakalım, oda sıcaklığına gelen kekin üzerine ılımış olan kremayı döküp yayalım.
- Üzerine muzları soyup dilerseniz bütün dilerseniz enine ikiye bölerek kremanın üzerine aralıklı olarak yerleştirelim.
- Soğumuş olan çikolata sosunu muzlardan başlayarak her yerine gezdirelim iri çekilmiş fındıkla süsleyelim 4-5 saat buzdolabında dinlendirip dilerseniz bir gece önceden yapıp dilediğiniz servis edebilirsiniz afiyet olsun.