Pratik Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 350 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tereyağ
- Pul biber
- Ev imali yoğurt
Pratik Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantı hamuru gereçlerimizi bir kaba ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika kadar yoğurduktan sonra hamurumuzun kıvamı sert olmalı.
- Hamur kıvamını alıp toparlandıktan sonra 4 e bölerek bezeler haline getiriyoruz.
- Her bir bezeyi unla birlikte açıyoruz.
- Hamuru açıp yatay şeritler halinde kesiyoruz.
- Kıymalarımızı yerleştirdikten sonra 2 kez katlıyoruz.
- Kestiğimiz şeritlerde kıymaları alt tarafa yakın olarak yerleştiriyoruz. Alt kısımdan tutarak kıymayı kaplayacak kadar katlıyoruz lakin tüm hamuru kapatmıyoruz.
- İkinci sefer katlarken birinci kapattığımız yerden kalan hamur kısımlarının üstüne hakikat katlayıp yavaşça yuvarlayarak düzeltiyoruz.
- Katladığımız bütün modülleri bir ortaya getirerek bıçak yardımıyla küçük kesimler halinde kesiyoruz.
- Kestiğimiz mantıları kaynar su + tuz eklediğimiz tenceremiz de mantılar şişip şeffaflaşana kadar pişiriyoruz.
- Ortalama pişme müddeti (beze başına) 3-4 dakika
- 2 beze den çıkan mantıları birlikte pişirirseniz 5 dakikadan 4 bezeyi 10 dakika içerisinde pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.