Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Mantı Tarifi

Pratik Mantı Tarifi
0
17

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Pratik Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
iç harcı
  • 350 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
  • Tereyağ
  • Pul biber
  • Ev imali yoğurt

Pratik Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mantı hamuru gereçlerimizi bir kaba ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  2. Yaklaşık 10 dakika kadar yoğurduktan sonra hamurumuzun kıvamı sert olmalı.
  3. Hamur kıvamını alıp toparlandıktan sonra 4 e bölerek bezeler haline getiriyoruz.
  4. Her bir bezeyi unla birlikte açıyoruz.
  5. Hamuru açıp yatay şeritler halinde kesiyoruz.
  6. Kıymalarımızı yerleştirdikten sonra 2 kez katlıyoruz.
  7. Kestiğimiz şeritlerde kıymaları alt tarafa yakın olarak yerleştiriyoruz. Alt kısımdan tutarak kıymayı kaplayacak kadar katlıyoruz lakin tüm hamuru kapatmıyoruz.
  8. İkinci sefer katlarken birinci kapattığımız yerden kalan hamur kısımlarının üstüne hakikat katlayıp yavaşça yuvarlayarak düzeltiyoruz.
  9. Katladığımız bütün modülleri bir ortaya getirerek bıçak yardımıyla küçük kesimler halinde kesiyoruz.
  10. Kestiğimiz mantıları kaynar su + tuz eklediğimiz tenceremiz de mantılar şişip şeffaflaşana kadar pişiriyoruz.
  11. Ortalama pişme müddeti (beze başına) 3-4 dakika
  12.  2 beze den çıkan mantıları birlikte pişirirseniz 5 dakikadan 4 bezeyi 10 dakika içerisinde pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Pratik Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,798Kullanıcılar
efecerrah53Son üye
Üst Alt