
Pratik Meze Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük uzunluk ya da 3 orta uzunluk havuç
- 2 küçük diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1,5 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- 3 yemek kaşığı (Tepeleme) süzme yoğurt
Pratik Meze Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir diş sarımsak ezilip zeytin yağında öldürülür.
- Havuçlar rendelenip üzerine eklenir.
- Tuz ve şeker eklenip havuçlar ölene dek evvel yüksek sonra kısık ateşte orta ara karıştırılarak pişirilir.
- Öbür bir tarafta süzme yoğurda bir çimdik tuz atılıp ezilir suyla çok hafif açılır.
- Pişen havuçlar soğuyunca yoğurtla yeterlice karıştırılıp servis kabına alınır.