Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Mini Gözleme

Pratik Mini Gözleme
0
18

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
pratik-mini-gozleme.jpg

Pratik Mini Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı un (Değişebilir)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 1 kase çökelek (Peynir, lor, pulbiber, kekik istediğinizi ilave edebilirsiniz tamamen iç harcı size bağlı biz bu şekilde sevdiğimiz için sade yaptım kesinlikle sade de deneyin çok güzel oluyor)

Pratik Mini Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tuzumuzu ve suyumuzu yoğurma kabımıza alalım üzerine yavaş yavaş unu ilave ederek karıştıralım, (dediğim gibi un miktarı markanıza göre size göre değişebilir kesinlikle yumuşak bir hamur olacak sert olmayacak ele de çok yapışmayacak.
  2. Unu tamamen boşaltıp yoğurduktan sonra tezgaha alalım, tezgahta yumuşacık pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  3. Ardından eşit sekiz parçaya bölelim ben tartı kullandım tartıda her bir beze 80 85 gram çıktı tartı şart değil büyük mandalina boyutunda bezeler de ayarlayabilirsiniz.
  4. Hepsini beze yapıp unlanmış tezgaha alalım ve üzerini bir bezle örtelim.
  5. İçini hazırlayana kadar hamur bir beş dakika kadar burada dinlensin.
  6. Ardından dinlenen hamurdan bir beze alıp merdane ile açmaya başlayalım.
  7. Arkalı önlü açalım ve buraya çok dikkat incecik olması lazım eğer tezgaha yapışma olursa hafiften unlayabilirsiniz.
  8. Bu mayalı hamur olmadığı için ne kadar ince açılırsa lezzeti o kadar iyi olacaktır.
  9. Açtığımız hamurun ortasına iç harcımızdan ekleyip yanlardan ortaya doğru katlayalım üst üste gelmesin hamurlar,.
  10. Uç kısımlarını da o şekilde ortaya doğru getirip gözleme şeklini verelim ve önceden ısıttığımız tavamız da pişirmeye bırakalım.
  11. Pişip pişmediğini kontrol edip ters çevirelim ve ters çevirdiğimiz kısma tereyağı sürelim diğer taraf piştimi tereyağlı kısmı tekrar pişen kısma çevirelim ve biraz da o şekilde pişmesini sağlayalım.
  12. Her iki tarafı da bu şekilde pişirdikten sonra tabağımıza alıp servis edebiliriz. Afiyet olsun????????????.
Not: Un miktarını hamurunuzun yumuşaklığına göre ayarlayabilirsiniz, benim ki tamı tamına 3,5 su bardağı aldı. İnce açmaya dikkat edelim.

Birde tereyağını tavadayken sürmemin sebebi hem o şekilde kızarınca daha güzel oluyor hemde balon gibi şişiyor içi de iyice pişmiş oluyor ☺️ şimdiden kolay gelsin.

Pratik Mini Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt