
Pratik Omlet Börek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam ince doğranmış maydanoz
- Ceviz büyüklüğünde ince doğranmış pırasa
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı yahut sıvı yağ
Pratik Omlet Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalar ve tuz çırpılır.
- Üzerine süt, un, kabartma tozu eklenir ve tekrar karıştırılır.
- Üzerine yeşillikler eklenir.
- Bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ dökülür ve üzerine karışım boşaltılır.
- Tavanın kapağı kapatılır ve çok kısık ateşte her iki tarafı pişirilir. Afiyet olsun.