Pratik Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo un
- 1 su bardağı 350 ml süt
- 1 adet yaş maya
- 1 su bardağı ılık su 350 ml
- 1 su bardağı sıvı yağ 200 ml
- 4 adet yumurta 3 tanesinin sarısı ayrılacak üzerine sürmek için 1 tanesi hamura
- 5 6 adet kesme şeker
- 1 yemek kaşığı tuz (not tuz markadan markaya değişiyor kuvveti azaltabilirsiniz yada artırabilirsiniz
- 200 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Pratik Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı olan malzemeleri süt ve su ılık olacak maya ile karıştırıyoruz ve yumurtaları ilave ediyoruz.
- En sona unumuzu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- 20 dkk da mayalanıyor genelde bu arada tereyağı eritip üzerine sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Mayalanmış olan hamurdan tam 6 ayrı beze yapıyoruz ve bezeleri açarak yağlayıp zarf şeklinde kapatıp iç içe üç bezeyi bir beze haline getirip 10 dkk bekletiyoruz.
- Elimizle hafif açarak dikdörtgen şekli verip rulet ile iki parmak kalınlığında şeritlere keserek dilimliyoruz.
- Daha sonra dilimlenmiş olan hamurumuzun orta kısmından tutturarak kıvırma işlemini yapıyoruz ve iki ucunu birleştirip pişirme tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 210 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz ben bu ölçü ile yaptım dondurucuya koydum sizlerde afiyet şifa olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.