
Pratik Pasta(Yalancı Malaga) Tanımı İçin Gereçler
Keki için:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı krema
Üzeri için:
- 1 çay bardağı krema(ısıtılacak)
- 1 çay bardağı damla çikolata + 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Pratik Pasta(Yalancı Malaga) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını 160° ısınması için çalıştırın.
- Yumurta ve şekeri boza kıvamı alana kadar yaklaşık 4-5 dk çırpın. Akabinde sıvı materyalleri ve kuru malzemeleri(eleyerek) ekleyin. El çırpıcısı ile alttan üste söndürmeden karıştırın. Yağladığınız tart kalıbına dökün 15-18 dk ortası denetimli pişirin.
- Kek pişerken muhallebiyi hazırlayın, soğuması için kenara alın. Orta sıra karıştırın kabuk bağlamasın.
- Keki fırından çıkarttıktan sonra servis edeceğiniz tabağa alın muhallebi ile buluşturun. 10 dk kadar muhallebinin soğuması için bekleyin bu mühlet zarfında ganajı hazırlayın.
- Bu sırada muzları benim üzere ya ikiye kesin yada halka biçiminde kesin muhallebi üzerine yerleştirin.
- Ganajı hazırladıktan sonra üzerini kaplayacak halde kapatın.
- Ben tek seferde çikolatayı döktüm siz iki seferde dökün daha koyu görünüm elde edersiniz. Benim muzlarım bariz muhakkak oluyor????.