Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Pasta

Pratik Pasta
0
27

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
pratik-pasta.jpg

Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
Islatmak için
  • 1 çay bardağı süt
Krema
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kaşık nişasta
  • 2 ,5 bardak süt
  • 1 kaşık kakao
  • 50 gram bitter çikolata
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • Yarım paket krema
  • Yarım çay bardağı soğuk su

Pratik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Krema.Yumurta ve şeker çırpılır. Un, nişasta, kakao ve çok az süt döküldükten sonra tekrar çırpılır bu şekilde topaklanma önlenmiş olur.
  2. Kalan süt dökülerek ocağa alınıp çırpmaya devam edilerek pişirilir.
  3. Pişen kremaya çikolatası eklenir. Arada çırparak soğumaya bırakılır.(ben bu arada fırını açıp keki yapmaya başlıyorum).
  4. Soğuyan kremaya bir paket kakaolu krem şanti ve yarım paket krema eklenerek mikser ile güzelce çırpılır.
  5. Kremanın kıvamını ayarlamak için soğuk su kullanabilirsiniz un ve nişasta ölçüsü değişkenlik gösterecektir.
  6. Ara katlı bir pasta için krema daha sert bırakılabilir ancak ben yumuşak bir krema istediğim için yarım çay bardağından daha fazla su kullandım.
  7. Kek için.Kek malzemesi sırası ile mikserle çırpılarak hazırlanır. (yumurta ve şeker ne kadar güzel çırpılırsa kek o kadar güzel olur).
  8. Tart kalıbına dökülür.
  9. 170 derece ısıtılmış fırında 20-25dk pişirilir. Fırına göre değişiklik göstereceğinden kürdan testi yaparak çıkarılabilir.
  10. Kek 2 dk dinlendirildikten kalıptan çıkarılır ve 1 çay bardağı süt kaşık kaşık dökülerek her yeri ıslatılır.
  11. Krema tabana arasına meyve ve üst kaplama olarak kullandım ben dilerseniz sade, parça çikolatalı olarak da süslenebilir.Deneyenlere afiyet olsun.
Pratik Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt