Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 kahve fincanı un
- 1 kaşık nişasta
- 2 ,5 bardak süt
- 1 kaşık kakao
- 50 gram bitter çikolata
- 1 paket kakaolu krem şanti
- Yarım paket krema
- Yarım çay bardağı soğuk su
Pratik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema.Yumurta ve şeker çırpılır. Un, nişasta, kakao ve çok az süt döküldükten sonra tekrar çırpılır bu şekilde topaklanma önlenmiş olur.
- Kalan süt dökülerek ocağa alınıp çırpmaya devam edilerek pişirilir.
- Pişen kremaya çikolatası eklenir. Arada çırparak soğumaya bırakılır.(ben bu arada fırını açıp keki yapmaya başlıyorum).
- Soğuyan kremaya bir paket kakaolu krem şanti ve yarım paket krema eklenerek mikser ile güzelce çırpılır.
- Kremanın kıvamını ayarlamak için soğuk su kullanabilirsiniz un ve nişasta ölçüsü değişkenlik gösterecektir.
- Ara katlı bir pasta için krema daha sert bırakılabilir ancak ben yumuşak bir krema istediğim için yarım çay bardağından daha fazla su kullandım.
- Kek için.Kek malzemesi sırası ile mikserle çırpılarak hazırlanır. (yumurta ve şeker ne kadar güzel çırpılırsa kek o kadar güzel olur).
- Tart kalıbına dökülür.
- 170 derece ısıtılmış fırında 20-25dk pişirilir. Fırına göre değişiklik göstereceğinden kürdan testi yaparak çıkarılabilir.
- Kek 2 dk dinlendirildikten kalıptan çıkarılır ve 1 çay bardağı süt kaşık kaşık dökülerek her yeri ıslatılır.
- Krema tabana arasına meyve ve üst kaplama olarak kullandım ben dilerseniz sade, parça çikolatalı olarak da süslenebilir.Deneyenlere afiyet olsun.