teknolojiuzmani
FD Üye

Pratik Pasta Tanımı İçin Gereçler
- Çikolatalı puding
- 1 kaşık tereyağ (Teremyağ, sanayağ)
- 5tane küçük süt
- 1 paket kremşanti
- 2paket petibör bisküvi
- İsteğe bağlı (Kivi, muz, hindistancevizi, nutella)
Pratik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pudingi 4 tane süt ile ocağa alalım, kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra tereyağını ekleyelim, dilersek biR kaşık nutella ekleyelim bir kaç dk daha karıştırıp, altını kapatalım.
- Petibor bisküvileri elimizle kiralım parçalayalım puding ile karıştıralım, kullanacağımız borcama yayalım soğuması için buzdolabına kaldıralım o soğurken biz pastamızın üstüne yapacağımız kremşantili meyveli sosumuza geçelim.
- Bir paket kremşantiyi bir bardak soğuk süt ile çırpalım 5-6 dk kadar karıştıralım güzelce (Ben olağan karıştırıcı ile elimle karıştırdım isteyenler mikser kullanabilir)
- Krema kıvamına geldikten sonra dilediğimiz meyveleri koyalım (Ben yarım kivi ve yarım muz kullandım) bu basamakta kremşantinin içine birazda hindistan cevizi koydum dileyen koymayabilir. Karıştıralım ve artık hazır pastanın üzerine yayalım
- Yaptığımız sosu ve bir kaç saat buzdolabında dinlendirelim üstünü dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz meyvelerle çikolata ile (ben çok az kakao serptim) ????????????????????????????????