Sokak lezzetlerinin başında gelen çatal kurabiye, genellikle simitçilerin sattıkları arabalarda yer alıyor. Küçük büyük herkesin çok sevdiği çatal kurabiyeyi evde sağlıklı koşullar altında da pişirebilir, çocuklarınızın öğle yemeği saatinde yapabilirsiniz. Peki evde çatal kurabiye nasıl yapılır? Nefis pastane usulü çatal kurabiyenin tarifi bugünkü yazımızda.
Misafilerinize çay saatlerinde dışarıda satılan lezzetli çatal kurabiyeyi sadece 15 dakika kolayca yapabilirsiniz. Damaklarda iz bırakan çatal kurabiye mahlep kokusuyla da evinizi buram buram kokutacak. Pastanelerin klasik tatlarından çatal kurabiyeyi evde ve aynı pastane lezzetiyle yapmak çok kolay. Küçük büyük herkesin çok sevdiği çatal kurabiye, ağızda dağılan kıvamı, üzerindeki susamları ve mahlep kokusuyla vazgeçilmeziniz olacak. Peki evde adeta pastanelerden ya da sokak simitçilerinden alınmış gibi çatal kurabiye nasıl yapılır? Çatal kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir?
PASTANE USULÜ ÇATAL KURABİYE TARİFİ:
MALZEMELER
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gram margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Çörek otu
YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri alıp güzelce yoğurun. Daha sonra ele yapışmayacak kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturup, istediğiniz şekli verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta ve çörek otu serperek 180 derece 15 dakika kadar pişirin.
Soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...