
Pratik Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket frambuazlı hazır pasta tabanı
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz kremşanti
- 3 yemek kaşığı hindistancevizi
- Muz dilimleri
Pratik Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Tencereye süt, un, nişasta, şekeri alıp daima karıştırarak pişirelim. Yoğunlaştığında vanilya ekleyelim ve ocaktan alalım.
- 5 dakika dinlendikten sonra bir paket toz kremşantiyi kremamıza ekleyip uygunca karıştıralım. Hindistancevizini ekleyip buzdolabına kaldıralım.
- Kekimizi bardakla ya da yuvarlak kesme aparatıyla keselim. Kestiğimiz yuvarlak dilimleri öteki bir tepsiye alalım. Etrafında kalan öbür parçalarıda bir kaba alıp robottan geçirelim yada elimizle ufalayalım.
- Yuvarlak kestiğimiz kesimlerin üzerine dilimlediğimiz muzlardan birkaç kesim koyalım. Onun üzerine de soğumuş kremamızı koyalım. ufaladığımız kek modüllerine bulayarak biçim verelim.
- Üzerini eritilmiş çikolata yada meyveyle süsleyerek buzdolabında dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.