teknolojiuzmani
FD Üye
Pratik Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 2 domates
- Yarım paket mantar (Ortalama 10-15 adet )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pratik Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya sıvı yağı ekliyoruz.
- 1 dakika ısınmış yağın üzerine doğranmış; kapya biberi, yeşil biberi, soğanı, mantarı, domatesi ekliyoruz.
- Ardından baharatları ve salçayı da ekliyoruz.
- Kısık ateşte biraz pişirdikten sonra orta ateşe alıp, sebzeler diriliğini kaybedene kadar pişiriyoruz.
- Sebzeler diriliğini kaybedip kıvama geldiği vakit tiftiklenmiş tavuğu ekliyoruz.
- Tavuğu ekledikten sonra 15 dk daha pişirip, ocaktan alıyoruz.
Pratik Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.