Pratik Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Portakal ve limon kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağından biraz az şeker
Pratik Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce serbetini hazırlayın soğusun.
- Yumurta yoğurt ve yağ karıştır başka materyalleri ekleyelim.
- Yuvarlak bir tabağa ayrıyeten irmik koyalım.
- Elimizde yuvarladığımız irmik toplarını bandıralım.
- Sonra fırına 180 derecede 25 dk pişirelim.
- Fırından çıktığı üzere soğuk şerbeti dökün ve hazırrr.