bilgisayarci
FD Üye

Pratik Sevgililer Pastası Tanımı İçin Materyaller
Sütlü kısım için;
- 4,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı hazır vişne suyu
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 paket sade kremşanti
- 1 çay bardağı soğuk süt (Şanti için )
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Pratik Sevgililer Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sütü, irmiği, nişastayı, şekeri koyalım çırpıcı ile karıştıralım ocağın altını açalım. Yumurta sarısı yarım çay bardağı ile çırpıp, süte ekleyelim koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
- Sonra pişince vanilyayı tereyağı katıp, çırpalım. Sudan geçirdiğimiz kalp formda kalıba sütlü kısmı dökelim 1 saat buzdolabında bekledikten sonra sonra servis tabağına çevirelim, tekrar dolaba koyalım.
- Vişneli kısmın materyalleri tencereye koyu kıvam alana kadar pişirelim sonra sütlü yavaşça gezdirerek dökelim 1 saat daha buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Kremşantiyi sütle çırpalım pasta pompasına koyarak üzerine süsler yapalım hindistan cevizi antep fıstığı ile süsleyelim. Afiyet olsun.