Pratik Su Böreği (Hazırlaması 5 Dk) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı maden suyu
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- Haşhaş susam çörekotu
- 300 gram kadar dilediğiniz bir peynir
- Yarım demet maydanoz
Pratik Su Böreği (Hazırlaması 5 Dk) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırın kabını yağlayalım.
- Derin bir kapta yufka hariç tüm materyalleri karıştıralım.
- Fırın kabına bir yufkayı etrafına taşacak halde yayalım.
- Sosumuzu üzerine bir kepçe dökelim.
- Kalan öbür yufkaları sıra sıra parçalayarak bir sıra yufka ,1 kepçe sos dökelim.
- Yufkaların yarısına gelince maydanoz peynir karışımını yayıp yufkalar bitinceye kadar devam edelim.
- En üst kısmına gelince sos dökmeden dilimleyip kalan sosu üzerine dökelim.
- Yumurta sarısını da sürüp üzerine haşhaş susam. Ne isterseniz döküp üzerini streçleyip .
- En az 3 saat buzdolabında dinlendirin. Akşamdan hazırlayıp sabahtan pişirebilirsiniz.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Pratik Su Böreği (Hazırlaması 5 Dk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı