Pratik Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket 6lı su böreklik yufka
- 125 gr tereyağ yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase lor peyniri yada istediğiniz bir peynir
- Maydanoz
- Haşlamak için su
Pratik Su Böreği Tanımı Yapılışı
- Suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Tereyağ ve sıvı yağ bir tavada eritilir.
- Lor peynirine maydanoz doğranır.
- Kaynayan suya yufkaları tek tek batırıp 30 saniye kadar bekletilir. Ve çıkarıp soğuk suya batırılıp suyu sıkılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilip üzerine eriyen yağ sürülür bu formda 6 kat yapılır.
- 6. Katta peynir her tarafına gelecek formda yerleştirilir.
- Daha sonra kalan yufkalar tekrar tıpkı süreçle devam edilir. En üste gelen yufka haşlanmadan serilir ve üzerine yağ sürülür.
- 200 derece alt üst çalışan fırına verilir.
- Üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan böreğin birinci sıcağı çıktıktan sonra yarım su bardağı kadar su serpilir. Ve dilimlere ayrılır.
- Servise hazır afiyet olsun ????????.