Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Su Böreği

Pratik Su Böreği
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pratik-su-boregi.jpg

Pratik Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 2 paket 6lı su böreklik yufka
  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase lor peyniri yada istediğiniz bir peynir
  • Maydanoz
  • Haşlamak için su

Pratik Su Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Tereyağ ve sıvı yağ bir tavada eritilir.
  3. Lor peynirine maydanoz doğranır.
  4. Kaynayan suya yufkaları tek tek batırıp 30 saniye kadar bekletilir. Ve çıkarıp soğuk suya batırılıp suyu sıkılır.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilip üzerine eriyen yağ sürülür bu formda 6 kat yapılır.
  6. 6. Katta peynir her tarafına gelecek formda yerleştirilir.
  7. Daha sonra kalan yufkalar tekrar tıpkı süreçle devam edilir. En üste gelen yufka haşlanmadan serilir ve üzerine yağ sürülür.
  8. 200 derece alt üst çalışan fırına verilir.
  9. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan böreğin birinci sıcağı çıktıktan sonra yarım su bardağı kadar su serpilir. Ve dilimlere ayrılır.
  10. Servise hazır afiyet olsun ????????.
 
858,478Konular
981,297Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt