
Pratik Sufle Tanımı İçin Gereçler
Harcı için;
- 4 adet yumurta
- 100 gram margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 190 gram çikolata (2 paket)
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- İsteğe bağlı meyve yahut dondurma
Pratik Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Çikolata ve tereyağı bir kaba alalım benmari yöntemi eritelim. Orta ara karıştıralım.
- Her ikisi de eritildikten sonra ünü ekleyip karıştıralım.
- Başka bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce çırpalım.
- Köpük köpük olduktan sonra daha evvelce erittiğimiz çikolatalı karışımı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız harcı ya sufle kaplarına ya da toprak güveçlere boşaltalım.
- Evvelce 240 derecede ısınmış fırına kaplarımızı koyalım.
- Sufle kabında 8 dk da güveçlerde 10-15 dk da pişiyor.
- Akışkan değil kek kıvamında yemek istiyorsanız daha uzun pişirebilirsiniz.
- Pişirmeyi denetimli yapalım. Malum herkesin fırını birebir olmuyor ????.
- Pişen suflelerimizi süsleyip sıcak sıcak servis edelim.
- Bu ölçülerde sufle kabıyla 4 porsiyon çıkıyor.Afiyet olsun.
Pratik Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı