iltasyazilim
FD Üye
Pratik Tava Böreği Ispanaklı Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük soğan
*250 gr ıspanak
*100 gr beyaz peynir
*Tuz
*Karabiber
*1 bardak ayçiçek yağı
*1,5 bardak su
*3 yufka
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pratik Tava Böreği Ispanaklı Tarifi Yapılışı
1
*Soğan küp küp doğranır üç kaşık yağda kavrulur
*Yıkanıp doğranmış ıspanaklar tuz ve karabiber ilave edilir
*Ispanak suyunu çekene kadar kavrulur
*Çatalla ezdiğiniz beyaz peynir eklenerek altı kapatılır
*Bir kapta birbuçuk bardak su ve bir bardak sıvı yağ karıştırılır
*Orta büyüklükte bir tava bir yemek kaşığı yağ ile yağlanır
*Bir yufka kenarları dışarda kalacak şekilde tavaya yayılır
*Üzerine yağ su karşımının üçde biri her tarafı ısalanac şekide dökülür
*İkinci yufka el kadar parçalara bölünerek tavaya yayılır
*Üzerine yine yağ suyun üçte biri dökülür
*Ispanaklı harç serilir ve üçüncü yufkada yine parçalanarak harcın üzeri kaplanır
*Son olarak en alta serdiğimiz yufkanın dışarda kalan kısımları tavanın içine katlanır
*Harcın kalan kısmı tavaya yayılır
*Orta ateşde pişirilir altı kızarınca çevirme kapağı yada düz bir tabakla ters çevrilip diğer yüzü de pişirilir Afiyet olsun
*1 büyük soğan
*250 gr ıspanak
*100 gr beyaz peynir
*Tuz
*Karabiber
*1 bardak ayçiçek yağı
*1,5 bardak su
*3 yufka
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pratik Tava Böreği Ispanaklı Tarifi Yapılışı
1
*Soğan küp küp doğranır üç kaşık yağda kavrulur
*Yıkanıp doğranmış ıspanaklar tuz ve karabiber ilave edilir
*Ispanak suyunu çekene kadar kavrulur
*Çatalla ezdiğiniz beyaz peynir eklenerek altı kapatılır
*Bir kapta birbuçuk bardak su ve bir bardak sıvı yağ karıştırılır
*Orta büyüklükte bir tava bir yemek kaşığı yağ ile yağlanır
*Bir yufka kenarları dışarda kalacak şekilde tavaya yayılır
*Üzerine yağ su karşımının üçde biri her tarafı ısalanac şekide dökülür
*İkinci yufka el kadar parçalara bölünerek tavaya yayılır
*Üzerine yine yağ suyun üçte biri dökülür
*Ispanaklı harç serilir ve üçüncü yufkada yine parçalanarak harcın üzeri kaplanır
*Son olarak en alta serdiğimiz yufkanın dışarda kalan kısımları tavanın içine katlanır
*Harcın kalan kısmı tavaya yayılır
*Orta ateşde pişirilir altı kızarınca çevirme kapağı yada düz bir tabakla ters çevrilip diğer yüzü de pişirilir Afiyet olsun