iltasyazilim
FD Üye
Pratik tava böreği tarifi resimli
Resimli prartik tava böreği
Tava böreği tarifi
Malzemeler :
* 3 adet yufka,
* Yarım su bardağı süt ya da 56 yemek kaşığı yoğurt,
* 1 adet yumurta
* 12 dere bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
Peynirli, kıymalı ya da patatesli karışım
Yapılışı :
Bir kasede böreğin harcını hazırlayın (Yoğurt ya da süt, yumurta ve akışkan yağı çatal ile ayrıntılarıyla çırpın)
3032 cm çaplı teflon tavanızın dibini değişken yağ ile yağlayın
Bir yufkayı, kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya yerleştirin (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacaksınız)
Yufkanın tavaya gelen kısmını 12 kaşık börek harcı ile yağlayın 2 yufkanın yarısını parçalar halinde döşeyin Yeniden 12 kaşık harç dökerek yağlayın Peynirli ya da patatesli içi döşeyin Kalan yarım yufkayı parçalayarak döşeyin Yeniden 12 kaşık harç ile lağlayın Tavadan dışarı sarkan parçaları düzgün bir şekilde döşeyin
En büyük ocağı en ince ayrıntısına kadar kısın ve tavayı ocağa koyun 56 dakika daha sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını denetim edin Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı yerleştirin ve tavayı zıt çevirerek böreği servis tabağına alın
Tavayı akıcı yağ ile yağlayın Kızarmayan tarafını pişirmek için, böreği servis tabağından kaydırarak tavaya yerleştirin Kızardığında servis tabağına alın ve birazcık soğuyunca da dilimleyin *
Resimli prartik tava böreği
Tava böreği tarifi
Malzemeler :
* 3 adet yufka,
* Yarım su bardağı süt ya da 56 yemek kaşığı yoğurt,
* 1 adet yumurta
* 12 dere bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
Peynirli, kıymalı ya da patatesli karışım
Yapılışı :
Bir kasede böreğin harcını hazırlayın (Yoğurt ya da süt, yumurta ve akışkan yağı çatal ile ayrıntılarıyla çırpın)
3032 cm çaplı teflon tavanızın dibini değişken yağ ile yağlayın
Bir yufkayı, kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya yerleştirin (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacaksınız)
Yufkanın tavaya gelen kısmını 12 kaşık börek harcı ile yağlayın 2 yufkanın yarısını parçalar halinde döşeyin Yeniden 12 kaşık harç dökerek yağlayın Peynirli ya da patatesli içi döşeyin Kalan yarım yufkayı parçalayarak döşeyin Yeniden 12 kaşık harç ile lağlayın Tavadan dışarı sarkan parçaları düzgün bir şekilde döşeyin
En büyük ocağı en ince ayrıntısına kadar kısın ve tavayı ocağa koyun 56 dakika daha sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını denetim edin Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı yerleştirin ve tavayı zıt çevirerek böreği servis tabağına alın
Tavayı akıcı yağ ile yağlayın Kızarmayan tarafını pişirmek için, böreği servis tabağından kaydırarak tavaya yerleştirin Kızardığında servis tabağına alın ve birazcık soğuyunca da dilimleyin *