
Pratik Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 1, 5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat (Yada yarım paket kabartma tozu)
- 1 yemek kaşığına yakın tereyağ
- Tuz peynirinizin tuz oranına nazaran belirleyin
- İç harcı için
- Beyaz peynir
Pratik Tava Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos için derin bir kaseye süt, sıvı yağ, yumurta ve karbonatı koyalım ve çırpalım, tuz gerekirse ekleyin
- Tavamızı 1 kaşık tereyağın yarısı ile yağlayalım. 1 adet yufkayı tavamızın kenarlarından taşacak halinde yerleştirelim.
- İkinci yufkayı ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz yufkanın bir kesimini elimizle kesimlere ayırarak tavanın içine yerleştirelim.
- Hazırladığımız sostan biraz yufkanın üzerine hertarafına gelecek formda fırça ile sürelim.
- Yufkanın öteki yarısını elimizle kesimler kopararak sosun üzerine yerleştirelim ve peynirin tümünü yufkanın üzerine serpelim.
- Üçüncü yufkayıda ortadan ikiye bölelim ve yarısını elimizle tekrar kopararak peynirin üzerine yerleştirelim ve sostan üzerine fırçayla sürelim.
- Yufkanın kalan başka yarısını elimizle kopararak tekrar sosun üzerine yerleştirelim geri kalan sosun tümünü hertarafına sürelim yufkalar büsbütün ıslanmış olsun.
- Tavanın kenarından sarkan yufkaları tavanın üzerine büzüştürerek kapatalım.
- Tavayı ocağa alalım kısık ateşte böreğin iki tarafınıda alt çevirerek pişirelim. Yufkalarınızın her katını soslarsanız daha lezzetli oluyor.
- Böreği çevirirken tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı koyarak yağlayalım her iki tarafı yağ koymadan pişirmeyelim!!! Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun