Pratik Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
Pratik Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz.
- Bir büyük kasede yoğurt, salça ve sarımsağı rendeleyip sıvı yağ ile baharatları karıştırıyoruz.
- Tavukları bu karışıma ekliyoruz ve buzdolabında en az yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. (sabahtan hazırlayınca çok yumuşak oluyor).
- Bir tavada yüksek ateşte tavuklarımızı süratlice soteliyoruz, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. (su eklemiyoruz).