Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Tavuk Tantuni

Pratik Tavuk Tantuni
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pratik-tavuk-tantuni.jpg

Pratik Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler

  • 750 gram tavuk kemiksiz incik
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • 1 büyük soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Biraz sumak
  • Limon
  • 1 büyük domates
  • Kimyon

Pratik Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı

  1. Tavukları küçük küçük küpler halinde kesiyoruz.
  2. Sonra yıkayıp süzüyoruz.
  3. Saç tavasında evvel yüksek ateşte pişiriyoruz.
  4. Sonra altını kısıp kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Not: kapağını hiç açmıyoruz zira her kapak açtığınızda su buharı dışarı çıkacağı için erken suyu biter ve et lokum üzere pişmez. Bu yüzden cam kapaklı bir tencere ya da benim üzere saç tavasında yapabilirsiniz.
  5. Tavuklar suyunu çekip piştiğinde içine sıvı yağı koyuyoruz ve ağzını tekrar kapatıyoruz tavanın. Biraz daha pişiriyoruz. Maksat biraz yağda kavurmak.
  6. Sonra içine tuz, karabiber ve kırmızı biber ekliyoruz.
  7. Soğanları verev formda doğruyoruz. Maydanozları ince kıyıp soğanların içine atıyoruz. Sumak, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Domatesleri küçük küçük doğruyoruz.
  9. Ekmeğimizin ortasına evvel tavuk etinden sonra maydanozlu soğandan ve küçük domates modülleri koyup servis ediyoruz.
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt