Pratik Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- 750 gram tavuk kemiksiz incik
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz, karabiber
- 1 büyük soğan
- 1 tutam maydanoz
- Biraz sumak
- Limon
- 1 büyük domates
- Kimyon
Pratik Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
- Tavukları küçük küçük küpler halinde kesiyoruz.
- Sonra yıkayıp süzüyoruz.
- Saç tavasında evvel yüksek ateşte pişiriyoruz.
- Sonra altını kısıp kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Not: kapağını hiç açmıyoruz zira her kapak açtığınızda su buharı dışarı çıkacağı için erken suyu biter ve et lokum üzere pişmez. Bu yüzden cam kapaklı bir tencere ya da benim üzere saç tavasında yapabilirsiniz.
- Tavuklar suyunu çekip piştiğinde içine sıvı yağı koyuyoruz ve ağzını tekrar kapatıyoruz tavanın. Biraz daha pişiriyoruz. Maksat biraz yağda kavurmak.
- Sonra içine tuz, karabiber ve kırmızı biber ekliyoruz.
- Soğanları verev formda doğruyoruz. Maydanozları ince kıyıp soğanların içine atıyoruz. Sumak, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Domatesleri küçük küçük doğruyoruz.
- Ekmeğimizin ortasına evvel tavuk etinden sonra maydanozlu soğandan ve küçük domates modülleri koyup servis ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.