Pratik Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
- 1-5 paket kedi lisanı bisküvi
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 300 gr labne peyniri
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- Kakao
Pratik Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak muhallebisini hazırlıyalım. Bunun için uygun bir tencereye yumurta sarısı, vanilya,un, şeker,nişastayı ve sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Daha sonra tenceremizi ocağa alıp orta ateşte muhallebimiz göz göz oluncaya kadar pişirelim istediğimiz üzere bir kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Muhallebimiz ılırken bizde kedi lisanlı bisküvileri kalıbımızın boyutuna nazaran ayarlıyoruz ve eşit bir formda hepsini keselim.
- Kenarlarına dizmek için hepsini keselim kenarlarına dizmek için 24 tane kedi lisanı bisküvi kâfi geldi.
- Uygun bir kaba sütü, şekeri, granül kahveyi çözünene kadar karıştırın.
- Ilıyan muhallebiye labne peynirimizi ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpın.
- Kestiğimiz kedi lisanı bisküvilerimizi hazırladığımız süte batırıp çok bekletmeden çıkaralım.
- Kestiğimiz kısmı üst bakacak ve şekerli kısmı dışa gelicek biçimde kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- Bisküvileri yerleştirdikten sonra muhallebimiz yarısını kalıbı boşaltım ve eşit formda yayalım.
- Muhallebimizin üstüne kalan kedi lisanı bisküvilerimizi süte batırıp boşluk kalmayacak halde dizelim.
- Kalan muhallebiyide bisküvilerin üzerine dökelim.
- Tekrar muhallebimizin üzerine bisküvileri ıslatarak.
- Tatlımızın üzerini streç ile kapatalım 1 gece buzdolabında bekletin.
Pratik Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı