Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Tiramisu

Pratik Tiramisu
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pratik-tiramisu.jpg

Pratik Tiramisu Tanımı İçin Materyaller

  • 1-5 paket kedi lisanı bisküvi
Muhallebisi için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 300 gr labne peyniri
Kedi lisanlı bisküvileri ıslatmak için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
Üzerine
  • Kakao

Pratik Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak muhallebisini hazırlıyalım. Bunun için uygun bir tencereye yumurta sarısı, vanilya,un, şeker,nişastayı ve sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcı ile çırpıyoruz.
  2. Daha sonra tenceremizi ocağa alıp orta ateşte muhallebimiz göz göz oluncaya kadar pişirelim istediğimiz üzere bir kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Muhallebimiz ılırken bizde kedi lisanlı bisküvileri kalıbımızın boyutuna nazaran ayarlıyoruz ve eşit bir formda hepsini keselim.
  4. Kenarlarına dizmek için hepsini keselim kenarlarına dizmek için 24 tane kedi lisanı bisküvi kâfi geldi.
  5. Uygun bir kaba sütü, şekeri, granül kahveyi çözünene kadar karıştırın.
  6. Ilıyan muhallebiye labne peynirimizi ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpın.
  7. Kestiğimiz kedi lisanı bisküvilerimizi hazırladığımız süte batırıp çok bekletmeden çıkaralım.
  8. Kestiğimiz kısmı üst bakacak ve şekerli kısmı dışa gelicek biçimde kalıbımıza yerleştiriyoruz.
  9. Bisküvileri yerleştirdikten sonra muhallebimiz yarısını kalıbı boşaltım ve eşit formda yayalım.
  10. Muhallebimizin üstüne kalan kedi lisanı bisküvilerimizi süte batırıp boşluk kalmayacak halde dizelim.
  11. Kalan muhallebiyide bisküvilerin üzerine dökelim.
  12. Tekrar muhallebimizin üzerine bisküvileri ıslatarak.
  13. Tatlımızın üzerini streç ile kapatalım 1 gece buzdolabında bekletin.
Not.Tatlımızı buzdolabından aldıktan sonra uygun bir servis tabağına tez etmeden dikkatli bir biçimde çıkartalım üzerine kakao serpelim ve dilimleyerek servis edilir. ???? afiyet olsun,????.

Pratik Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt