Pratik Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 32 adet kedidili bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 300 gram labne peyniri
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Kakao
Pratik Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım. Tencereye vanilya ve labne hariç bütün gereçleri koyup karıştıralım. Ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp, ılıması için bekleyelim. Ilınan muhallebiye vanilya ve labneyi ekleyip mikserle çırpalım.
- Kedidili bisküvilerimizi kalıbın kenar kısımlarının uzunluğuna nazaran keselim.
- Bisküvileri ıslatmak için sütü kahveyi ve şekeri karıştıralım. Bisküvileri süte batırıp kalıbımızın kenarlarına dizelim.
- Muhallebinin yarısını kalıbın ortasına boşaltıp artan bisküvilerin yarısını süte batırıp muhallebimizin üzerine dizelim.
- Muhallebinin geri kalanını da boşaltıp yayalım öbür parçalarıda birebir biçimde üzerine dizelim.
- Hazır olan tatlımızı streç sinemayla kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirelim.
- Ertesi gün servis tabağına aykırı çevirip üzerine kakao serperek servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. .