Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği

Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği
0
35

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
pratik-tohumlu-cavdar-ekmegi.jpg

Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram çavdar unu
  • 250 gram tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket ekşi maya
  • 1,5 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1,5 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1,5 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı ılık süt

Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unları, ekşi maya, tuz, şeker, zeytinyağı, ılık suyla ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  2. Daha sonra keten tohumu, chia ve ayçekirdeği içini ekleyip, yağladığımız kalıba hamuru koyup, üstünü nemli bir bezle kapatıp, 3 saat bekletelim.
  3. Arzu ederseniz içine koyduğunuz tohumlardan hamuru üstünede serpebiliriz.
  4. Hamur kabarınca üstüne çizik atıp, yarım saat daha bekletip, önceden ısıttığımız 180° fırında 35 dakika pişirelim. Afiyet olsun. Sevgimle????.
Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Chia Tohumlu, Ekşi Mayalı Çavdar Ekmeğimiz (El Değmeden) Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı ekşi maya1 tepeleme çay kaşığı faal kuru maya, (bende pakmayanın ki vardı)3 su bardağı ılık çeşme suyu2 su bardağı çavdar unu3 su bardağı tam buğday unu1 tepeleme tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler 400 gr tam çavdar unu340 gram su8 gr tuz200 gr ekşi maya25 gr keten tohumu20 gr ayçekirdeği1 yemek kaşığı pekmez Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karıştırma kabına bütün gereçleri ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı çavdar unu (500 gram)1.5 su bardağı ılık su1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker1 yemek kaşığı zeytinyağıYarım su bardağı doğranmış ceviz Üzeri için; 1 yemek kaşığı un Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Esmer Alman Ekmeği - Brötchen Tanımı İçin Materyaller 1 paket dr.oetker ekşi maya2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı zeytin yağı2 su bardağı beyaz un1 su bardağı tam çavdar unu1 su bardağı kavrulmuş siyez buğday unu1 su bardağı yulaf unu4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 1 su bardağı ekşi maya1 su bardağı tam bugday unuYarım çay bardağı zeytinyağ2 yemek kaşığı süzme yoğurt (yada labne peynir)1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam1 çay kaşığı tuz Ön malzemeler 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt