Pratik Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 kutu sıvı krema
- Hazır şişe karamel sos
- Hazır şişe beyaz çikolata
Pratik Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Herkese merhaba öncelikle keki yaparak başlayın, yumurta ve şekeri yeterlice çırptıktan sonra öbür materyalleri de teker teker ekleyip karıştırın .
- Kıvam alan hamuru yağladınız borcama dökün .
- Önceden ısıttığınız 200 derece fırında denetimi formda 30 dakika pişirin.
- Kek pişerken şerbetini yapın.
- Derin bir kaba 5 su bardağı soğuk sütü ,şekeri ve kremayı ekleyip uygunca karıştırın.
- Pişen keke döküp sütün çekmesini bekleyin.
- Kek bütün sütü çektikten sonra hazır karamel sosu üstüne dökün.
- Beyaz çikolatayla süsleme sürecini yapabilirsiniz afiyet olsun.