Pratik Truf Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket kakaolu baton kek (evde olan bayatlatan keklerle de yapabilirsiniz.)
- 1 paket krema (200 ml)
- 80 gram bitter çikolata
- 40 gram sütlü çikolata
- 100 gram sütlü/bitter çikolata
- 40 gram beyaz çikolata
- Renkli şekerler
Pratik Truf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremayı bir tavaya koyup ocağa alıyoruz. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatıp çikolataları ekliyoruz. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kekleri bir kaba alıp elimizle ya da rondoda yeterlice ufaltıyoruz.
- Ilıyan karışımı keklerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Harcımızı buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Bu süreci daha kolay form vermek için yapıyoruz.
- Dinlenen harçtan kesimler alıp isteğe bağlı ortasına fındık koyarak kapatıp yuvarlıyoruz.
- Ardından benmari yöntemi erittiğimiz çikotaya bulayıp donması için yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
- En son isterseniz beyaz çikolata ve renkli şekerlerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.