Pratik Truff Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 su bardağı ufalanmış kek
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 25 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Kenton pasta süsü (isteğe bağlı)
- Beyaz çikolata pasta sosu (isteğe bağlı)
- Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
- Fıstık tozu (isteğe bağlı)
- 80 gram çikolata
- Yarım çay bardağı süt
Pratik Truff Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki ve bisküviyi robottan geçirelim. Eriyen tereyağını eritelim.
- Robottan geçirdiklerimizi süt ve tereyağıyla buluşturup yoğuralım.
- Ben hem yuvarlak hem silindir şekilini verdim.
- Yoğurduğumuz hamura hal verme süreci bitince 80 gram çikolatayı benmari tarzı eritelim.
- Erittikten sonra süt ile karıştıralım (daha yumuşak ancak kıvamlı olması için çikolataya süt koydum) sosumuzu akışkan kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız çikolata toplarını erittiğimiz çikolataya bulayarak tepsiye alalım.
- Üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
- Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun .