Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Mantı hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 250 gram kıyma
- 2adet soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça veya sade tereyağı, pul biber
- Sarımsaklı yoğurt
Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mantımızın hamurunu yapalım. Un, tuz ve yumurta güzelcene yoğurulur. Burada unu kontrollü bir şekilde eklemenizi tavsiye ederim mantı hamuru ele yapışmayan bir hamur olacak hafif biraz sert olması gerekiyor. Hamurumuzu dinlenmeye alalım.
- İç harcını yapmak için soğanlarımızı manuel el blenderı ile çekelim. Suyunu sıkalım ve kenara alalım. İçerisine kıyma, pul biber, karabiber, sarımsak ve istediğimiz baharatlı ekleyebiliriz. Kenara alın.
- Mantı hamurumuzu açalım ve şeritler halinde keselim, içerisine harcımızdan koyalım ve kapatalım.
- İstediğimiz şekli verebiliriz.
- Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım, içerisini sarımsak rendeleyelim suyumuzu ocağa koyalım kaynatalım.
- İçerisine tuz ve sıvı yağ koyalım mantılarımızdan yavaş yavaş ekleyelim, mantılar piştiği zaman suyun üzerine çıktığı zaman mantıları alabiliriz.
- Üzeri için sosumuzu tereyağını eritelim. İster sade tereyağ veya tereyağ ile beraber salça sos hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.