Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Yaş Pasta

Pratik Yaş Pasta

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
pratik-yas-pasta.jpg

Pratik Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı az eksik un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 çorba k sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
Ortası ve üstü için;
  • 2 paket kakaolu pasta kreması yahut kremşanti (Ben ortasına kremşanti üstüne pasta kreması kullandım)
  • Pasta kremasının üzerindeki ölçü kadar süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
Süslemek için;
  • 30-40 gram çikolata ve 3-4 kaşık süt

Pratik Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kekimizi yapmak için bir karıştırma kabında evvel yumurta şeker ile köpürene kadar çırpalım sonra öteki materyalleri koyup karıştıralım en son sıvı yağı koyup tekrar yavaşça karıştıralım.
  2. Tepsiye yağlı kağıt serip kek harcımızı dökelim (Ben yuvarlak borcam kullandım) 170 derece 35-40 dk pişiriyoruz.
  3. Pasta kreması ile sütü mikserle 3-4 dk çırpıyoruz (Daha katı olması için 1 yemek kaşığı margarin koydum)
  4. Ilıyan keki ortadan keserek ayırıyoruz iki parçayı da süt ile hafif hafif ıslatıp ortasına kremşanti sürüp damla çikolata koyup öteki keki üstüne kapatalım.
  5. Soğuyan pasta kremasını dışına sürüyoruz üzerini erittiğimiz çikolatayla süslüyoruz ve dolapta 1-2 saat dinlendirelim afiyet olsunnnnn. Daha fazlası için takip etmeyi unutmayın ????
Pratik Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt