Pratik Yılbaşı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 14 adet kare milföy
- 100 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı bütün ceviz
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Kayısı reçeli
- Pudra şekeri
Pratik Yılbaşı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföyler dışarıda bekletilip yumuşak hale getirilir. Çikolatalar dikey kesitler halinde kesilir.
- Cevizler ortadan ikiye kesilir. Milföy hamuru açılır ortasına dikey olarak malzemeler yerleştirilir genişçe bir rulo yapılır.
- İki ağzı sıkıca kapatılır çatalla bastırılır. Ters olarak tepsiye yerleştirilir kürdan yardımıyla rulolarda delikler açılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Fırının kapağı hafif aralanıp 5 dakika bekletilir.
- Daha sonra fırından çıkarılır üzerlerine kayısı reçeli sürülür ve bolca pudra şekeri serpilip servis edilir. Afiyet olsun.